Wie zijn wij

Mijn naam is Wilma van den Berg.

Sinds 1987 hebben we op de Erasmuslaan gewoond, vanaf november 2018 wonen we aan de Jacob van Maerlantlaan 3. Ruurt en ik kwamen vanuit Reeuwijk hier naar toe met een dochter van 5 en een zoon van 3.

In 1992 is onze jongste dochter hier nog geboren.

Sinds we hier wonen ben ik eigenlijk al begonnen met het opvangen van kinderen. Menig kind uit de straat heb ik naar school gebracht of de fles gegeven.

Dit is uiteindelijk uitgegroeid naar het werken vanuit een gastouderbureau waar ik nu nog steeds kinderen voor opvang. Dit met groot plezier.

Toch knaagt er iets in me …… Resto VanHarte,  een organisatie rond Den Haag , heeft mijn ogen hier voor geopend.

Zoiets wilde ik ook! Koken voor mensen uit de buurt. Een ontmoetingsplek en gelijk een lekkere gezellige maaltijd. Via Thuisafgehaald heb ik hier een ingang van proberen te krijgen. Maar die weg loopt niet zo vlot. Dan de stoute schoenen aangedaan om een brief bij mensen in de bus te doen Overigens wel nadat ik al een paar maanden wat maaltijden geserveerd had.

Het blijkt inderdaad een heel gezellig iets. Voor ons allemaal. De gesprekken, de gedekte tafel …. We kijken er allemaal steeds weer naar uit.

Mijn uiteindelijke opleiding is kleuterleidster maar voor die opleiding heb ik de opleiding Huishoudkundige voor Inrichtingen gedaan. Het “toeval” wil dat tijdens die 2 jaar er ook voor mensen uit de buurt gekookt werd.

Toch is koken niet mijn passie, wel het gezellige en de saamhorigheid. En de maaltijden die ik maak zijn smakelijk en gezond. Mensen die mij al langer kennen weten dat ik de afgelopen jaren erg ben afgevallen, dus het eten is zeker gezond en niet te vet.

Ik kijk uit naar wat deze stap zal brengen. En hoop veel goede momenten met mensen uit mijn buurt en dorp te zullen hebben.

Hartelijke groeten, Wilma